Spinneriet är till salu för överföring tidigast vid årsskiftet 2025-2026

Vi har beslutat att sälja spinneriet med tidigast tidpunkt årsskiftet 2025-2026. Detta då Mats dåliga fot även framledes kommer att hämma rörligheten så pass att produktiviteten troligen blir, en del, begränsad.

Datum är satt för att den digra kölistan ska hinna arbetas av och att våra återkommande större kunder ska få möjlighet att åtminståne kunna få garn en gång till under 2025. Tidplanen är flexibel och avgörs vilken lösning på överföringen som kan hittas.

Vi har tre idéer om fortsatt verksamhet och nämner de nedan i prioritetsordning, alltså vad vi tycker är vettigast.

  1. Spinneriet säljs tillsammans med hela gården. Här finns plats för uppfödning av djur, ombyggnad av stall naturligtvis, moderna boytor, optimala ytor för spinneriet samt massor av lager/förvaringsmöjligheter. Dessutom en bra verkstadsdel i en del av ladan.
  2. Spinneriet säljs i befintliga lokaler men som hyresgäst till ägaren av fastigheten. Bor man i närheten av vår gård men vill driva spinneriet där det finns idag kan det sålda spinneriet drivas vidare i befintliga lokaler där man tecknar ett hyresavtal med fastighetsägaren. Som vi ser det idag är det ett gynnsamt avtal för en eventuell hyresgäst där månadshyran är några tusenlappar + lite generell vatten/elkostnad (~50% av hela fastighetens elförbrukning). Om avtal kan överföras till en eventuell ny fastighetsägare vet vi inte men tror väl att det ska gå att lösa enkelt om inte en ny fastighetsägare vill driva egen verksamhet i lokalerna. I avtalet finns också angivet plats för visst lager av kunders ull.
  3. Spinneriet säljs till annan lokal. Intressenten köper spinneriet, EXW, inklusive alla reservdelar och tillbehör och detta hamnar någon annan stans. Planering av flytten sköts gemensamt mellan köpare och oss. Vi hjälper till här på plats så logistiken fungerar. Mats hjälper även till med installation och uppstart samt med ”tips and tricks”. Framtida service sköts av MiniMills när så behövs.

Vårliga hälsningar,

Karlsbergsgårdens Spinneri