Nya priser och gränser från årsskiftet 2016-2017

Spinneriet fungerar riktigt bra och vi är redan fullbelagda med glada kunder och det är strålande bra för oss! MEN!!! Vi har sett att vår produktion tar längre tid än vad vi trodde då vi satte igång för ett drygt år sedan så för att vi ska få saker att gå ihop så höjer vi priserna generellt, från årsskiftet, med SEK 50 per mottaget kilo ull oavsett ursprung och oavsett önskad färdig produkt. Förutom denna del så tillkommer en ny kostnad för de som vill ha finare tråd/garn än det som vi anger som tunt garn (för tvåtrådsgarn ~250m/100g). För att producera ett garn tunnare än ~ 300m/100g tillkommer en kostnad på SEK 100 per mottaget kilo. Denna kostnad kommer troligen att ökas vid nästa årsskifte. Som vanligt så gäller specialpriser för andra produkter (Mats gillar inte tjocka garn som vissa vet….).

En sak som ni som kunder kan tycka är mindre bra är att vi inte kommer att ta emot poster mindre än ett kilo. Det fungerar helt enkelt inte med att hantera så små volymer, har ni små ”duttar” så spara dem tills nästa år. Sorry!

Vi har också märkt att vi/ni behöver ha information om vad den färdiga produkten är tänkt att användas till. Anledningen är att det garn som vi tar fram till er ska bli snyggt, ett löst tvinnat garn för virkning passar inte alltid som ett mera tvinnat garn som ska användas för vävning. Vi kommer att ändra detta i beställningsformuläret!