För att höja effektiviteten höjer vi minimivikten för allt utom angorakanin till 3 kg per nyans och garn. Detta är för att öka flödet i processen och därigenom kunna hantera mer ull. Den totala tiden för att hantera 3 kg ull är marginellt högre än för 2 kg så det är en betydande produktivitetsökning. Ändringarna gäller från den 1 januari 2020
Dags att lämna in angorakaninullen
Vi tar emot er kaninull och lägger på hyllan fram till den 1 december sedan spinner vi loss. Ta tillfället i flykten och skicka in så snabbt ni kan, som ni vet kör vi bara kaninull under en begränsad kampanj under året.
Vi är med på Vävdagarna i Glimåkra, 24 – 26 oktober
Dessa vävdagar går av stapeln för 35 gången och nu fick vi också möjlighet att komma med. Finns kontinuerlig uppdatering om vad som händer på http://www.vavmuseum.se/vavdagar/.
Vi är med på Ull i Kubik söndagen den 29 september
Kom gärna och hälsa på oss. Vet inte riktigt var vi kommer att stå men alla möten är välkomna.
Kul inlägg på Lantbruksnytt
Vill ni se lite mer av Mats med kilt så gå in på Lantbruksnytt.se/TV inslaget den 12 Maj. Förutom den fina arbetskilten så är det ett bra reportage för ullhantering.
Vi är med på Sy- & Hantverksmässan i Malmö
Kom och hälsa på oss, och ett par samarbetspartners, den 5 – 7 april på Malmömässan!
Alpackagarn till salu, förmånligt! Och lite annat…
Vi har en del garn som ni kan ha nytta av och vi kan sälja ut för ett bra pris. Ring oss då priset varierar beroende av kvalitet avseende hur mycket strö som finns kvar i garnet och hur tätt det är spunnet. Alpacka, vitt/brunt/rosagrått/mörkgrått/melerat. Lopi från gotland, ljusgrått/mellangrått. Lite angora, tretråd av spillull. Och inte att förglömma, Mats fantastiska tovplattekonstverk(flera stycken)……….. 90 X 120 cm
Vi är med i nya Magasinet Skåne
Nya numret av Magasinet Skåne, som kommer ut den 3 oktober, har med två sidor Karlsbergsgårdens Spinneri. Mats är faktiskt nöjd med bilderna……….
Dags för angorakaninullen!
Nu börjar mottagningen av angorakaninull och den sträcker sig fram till den sista november. Ni har lite tid på er att förbereda inskick till oss och för er som vill ha gjort blandningar av angora och annat så kom ihåg att era önskemål är de som kommer sist på listan för att inte kontaminera rena angoraprodukter. Vad vi också gärna vill veta är om ni är nöjda med neutralt spunnet garn eller om ni vill ha det hårdare spunnet (med spänningar) för att öka hållfastheten.
Ännu ett trevligt studiebesök
Vi blev besökta av Onsjö Härads Hembygdsförening häromdagen. Väldigt trevligt och många intressanta frågor dök upp.
Här blev vi dessutom filmade och vi lägger ut länken så kan ni som inte känner till hur vårt spinneri ser ut få en inblick i “maskineriet” och processen, https://www.youtube.com/watch?v=fQh2AkIkuHs
Tack för besöket Onsjö!